百德新街係成個銅鑼灣最chill嘅地方𓃗銅鑼灣永遠人山人海,唔知點解走到入黎會變到咁悠閒~ԅ(≖‿≖ԅ)〔推介!〕❝銅鑼堡❞ ($148)鵝肝fans望住依個漢堡必定雙眼發光( ᵒ̴̶̷̤໐ᵒ̴̶̷̤ ) 鵝肝口感綿密﹑油脂感重,安格斯牛肉生熟程度大概係medium附近,牛味濃郁,配菜有burger例牌嘅芝士﹑生菜﹑蕃茄,仲有惹味招牌moo moo醬。特別值得一提嘅係佢嘅麵包!以牛油烘過﹑加上香草同埋比一般漢堡更煙韌嘅口感,配搭完美。另外男友點選嘅❝經典之堡❞ ($118)內有焦糖洋蔥,令burger嘅香氣﹑甜度更高,又中和到牛肉油膩感。兩款burger都有沙律菜做伴碟,比起薯條感覺健康少少(少少咁多啦)。𓂃𓈒 𓂂𓏸 用餐提示 𓏸𓂂 𓈒𓂃裝潢走現代工業風格,相當闊落,而且景觀開揚。有室外高枱﹑室內又有電視長期播足球比賽,感覺好似係外國酒吧入面用餐一樣~❋ 可經openrice訂座𓂃𓈒 𓂂𓏸 𝐫𝐚𝐭𝐢𝐧𝐠 𓏸𓂂 𓈒𓂃餐點味道 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡抵食指數 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡♡店舖環境 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡用餐體驗 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡推薦程度 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡適合場景 | 休閒用
〔推介!〕❝銅鑼堡❞ ($148)
𓂃𓈒 𓂂𓏸 用餐提示 𓏸𓂂 𓈒𓂃
❋ 可經openrice訂座