2018-10-18 208 浏览
難得嚟到一間咁有情調嘅餐廳食泰國菜,窗口位置就望住個海,有種去咗泰國嘅休閒,今次就唔單止食泰菜,仲食埋環境~餐牌上主要分左小食、沙律、海鮮、肉類、飯麵同埋甜品飲品,款式係冇預期中咁多,因為有啲想食嘅菜式都係餐牌上面搵唔到,好似海南雞飯咁經典都冇。。。最後我哋兩個人就叫咗4樣野開餐!泰式沙嗲 4串 $88沙嗲串最好嘅地方就係可以揀豬雞各兩款,咁就可以一次過試晒兩種肉~沙嗲醬裏面有好多花生粒粒,味道都算好香濃,但就略嫌醬汁太過稀,就咁將串燒督落去就掛唔到汁,要將啲醬盛起先食到。平時比較鍾意食雞,不過今次我就投豬肉一票,肥瘦嘅比例啱啱好,仲保留住肉汁,好好食!青咖喱雞肉炒飯 $148原本以為嗌青咖喱雞肉炒飯可以順便試埋佢個咖喱,但係就有少少失望,因為配飯上個個咖喱汁唔算好多,同平時咖喱汁撈飯嘅期望有啲出入同埋雞件大部份都係雞胸,比較乾身同埋好鞋。但個飯就炒得幾香,唔使配咖喱汁都食到,不過如果多啲汁就好啦...金不換辣椒炒海鮮 $198四樣之中最喜歡嘅菜式,金不換同埋辣椒個汁好惹味, 香辣得黎帶點鮮味,攞黎送飯都得!海鮮好足料,唔係比啲餸頭餸尾,有大大粒帶子、蝦、青口和魷魚等等,分量多到兩個人

泰式沙嗲 4串 $88

青咖喱雞肉炒飯 $148

金不換辣椒炒海鮮 $198

海鮮好足料,唔係比啲餸頭餸尾,有大大粒帶子、蝦、青口和魷魚等等,分量多到兩個人食唔晒,我諗三四個share就差唔多啦

魚露蝦乾炒椰菜苗 $98

椰菜苗都炒得好腍好入味,都係覺得份量超級巨型,三四個人食嗌佢就冇錯啦!我哋兩個飽到食下停下,食下停下先食得晒~

以為啲蝦乾係辣椒仔添😂

總括來講食物嘅質素都算係唔錯,同埋份量都係大大碟,但我覺得呢個價錢都算係食環境居多,依個景又真係唔錯,算係賞心悅目晚餐🤗
2018-10-09