2022-07-09 160 浏览
呢日終於有機會來到呢間長期都需要排隊嘅人氣漢堡包店,我地平日7點30分左右來到,好彩等左大約15分鐘左右已經可以入座,亦好好彩可以坐到海景位,喺排隊嘅時候,店員好細心咁已經俾餐牌俾排隊嘅人士揀定餐。上菜速度都好快,漢堡包一望到已經覺得好正,真係好厚身,即刻影番啲相嚟打卡。我同朋友都一樣係揀左兩件四安士嘅漢堡,不過朋友果份The Gold Standard($178)就有煙肉,我果份Double Cheese Burger($158)就冇,而我自己就走左酸瓜,因為我唔中意食。漢堡真係非常大,一口都咬唔哂,漢堡嘅醬汁調味好好味,而且四安士嘅漢堡真係非常正,口感極佳,而且好juicy。牛肉煮得帶有小小粉嫩嘅顏色,都好嫩滑,配上生菜同洋蔥,口感清新,包亦都夠鬆軟。呢個漢堡真係好好食,而且芝士味亦都很濃郁。Buffalo Wings($78),雞翼有五隻,大大隻,底下亦都有酸忌廉可以點來吃,增加滋味,雞翼肉質嫩滑,而且水牛城醬汁甜甜地辣辣地好惹味。Chili Fries($78)嘅味道非常豐富,有層次,有肉醬同芝士,另外亦都添加左類似孜然粉嘅味道,薯條亦都炸得非常脆身,誠意之作。飲品方面我叫左M

飲品方面我叫左Mike's Lemonade($38),帶有微酸,好清新,亦都非常開胃。朋友果杯Apple Pie Iced Tea($38)配有玉桂味,而且會有塊大大片嘅蘋果乾。

望住海景食漢堡包另有一番滋味,另外漢堡嘅包裝設計得好好,唔會食到成手都係汁,而餐廳亦都會提供厚身嘅紙巾,方便客人食咁大個漢堡需要抹咀用。另外侍應服務態度良好,值得一讚。

2022-07-06