2019-03-14
朗豪坊有好多唔同嘅餐廳。今日上到最高嗰層見到有間美式餐廳,望到d burger 好似好似幾好, 所以就入去試下。 雖然係開放式,不過因為去到最高嗰層,所以都好安靜 加上隔離有個舞台 遇啱日子時間仲會有表演更加好feel。成個地方都好 chill。漢堡就以牛肉為主。佢都一款豬肉&一款菠蘿雞肉漢堡,最特別原來佢有未來素食漢堡,照顧到唔同嘅人嘅需要。佢哋飲品選擇都好多 有啤酒或者一啲特色奶昔。另外都會有啲小食。我哋叫咗個迷你蟹餅配芒果莎莎$88煎得好香口亦都食到淡淡蟹肉配埋芒果酸酸甜甜好開胃我哋叫咗 德州燒烤牛肉漢堡 再配啤酒套餐 $88 +$56套餐會有一支啤酒一份薯條同半條酸青瓜。德州燒烤牛肉漢堡 除咗好juicy嘅牛肉漢堡之外,仲有半融嘅芝士 仲有好脆口嘅薯圈。 漢堡包亦都好有質素係有少少脆皮感覺個種 ,唔會係淋曬嘅。值得一提係嗰半條酸青瓜。平時酸青瓜同平時食一片片嗰啲又唔同。一片片嗰啲酸青瓜,酸到眼都睜唔開 ,但呢半條青瓜有少少 醃蘿蔔嘅感覺 , 清新得來帶少少酸。大家不妨一試。另外嗰份叫咗 車打芝士牛肉漢堡+Ocean Love 軟雪糕奶昔$78+$50 其實材料都同烤牛肉漢堡差
佢哋飲品選擇都好多 有啤酒或者一啲特色奶昔。
另外都會有啲小食。
我哋叫咗個迷你蟹餅配芒果莎莎$88
煎得好香口亦都食到淡淡蟹肉配埋芒果酸酸甜甜好開胃
我哋叫咗 德州燒烤牛肉漢堡 再配啤酒套餐 $88 +$56
套餐會有一支啤酒一份薯條同半條酸青瓜。
其實材料都同烤牛肉漢堡差唔多。不過就少咗啲薯圈同埋芝士就 濃郁 啲。 打開見到啲半融既芝士真係見到都開心。
Ocean Love 係雲呢拿雪糕+ 岩鹽+ 燕麥忌廉打成 。佢本身就已經裝飾得好靚又有蝴蝶,又有啲藍色嘅糖 。飲落其實都似軟雪糕味嘅但係就有少少燕麥嘅粒可以有咬口。
呢個地方絕對適合三五知己一路飲野一路慢慢傾計