2006-09-11 5 浏览
昨天去apm行街~見肚餓入黎食個下午茶~本人之前o係中環返工~成日去ifc既分店~o個度既服務and食物如果係十分滿分既話~會有9-10分~但係估唔到呢間可以咁差!!!完全唔合格~一個集團經營連鎖店最難既係要維持每一間分店既水準!先講門口~好有禮貌有笑容+快速~分數最高係呢度跟住入座睇menu~ take order的那個女仔講野好快唔清楚~repeat order一輪咀又唔係好忙~間餐廳得大約十檯客但就有四五個sever~repeat完order之後就話自己叫咩名~有咩搵番佢~但係佢係一路離開我地張檯一路講~未講完佢已經走左..>.<我地order兩個龍蝦帶子湯餐~酥皮唔熟的~湯都麻麻~居然得兩粒帶子仔~蜆肉周打湯好飲好多~我同樣叫肉醬意粉~黎到一pat野咁~意粉一忽忽~肉醬少之餘...其實係得D乾爭爭既免治肉...無乜醬,賣相唔得食落去都唔得~講漏一樣野就係佢地上餐居然上左個粉好耐個湯都未黎~我問佢地...佢地答話因為酥皮要焗耐D...但係食我過無數咁多次都未見過呢種情形!!就算係都應該o係我地落order之前講聲丫!!!雖然都唔係D咩高級餐廳~但係都算係一間西餐廳
先講門口~好有禮貌有笑容+快速~分數最高係呢度
我地order兩個龍蝦帶子湯餐~酥皮唔熟的~湯都麻麻~居然得兩粒帶子仔~蜆肉周打湯好飲好多~我同樣叫肉醬意粉~黎到一pat野咁~意粉一忽忽~肉醬少之餘...其實係得D乾爭爭既免治肉...無乜醬,賣相唔得食落去都唔得~講漏一樣野就係佢地上餐居然上左個粉好耐個湯都未黎~我問佢地...佢地答話因為酥皮要焗耐D...但係食我過無數咁多次都未見過呢種情形!!就算係都應該o係我地落order之前講聲丫!!!雖然都唔係D咩高級餐廳~但係都算係一間西餐廳丫...D員工點解可以咁無common sence??????跟住有個女仔可以o係客人面前拎住張紙巾掩面~狀似"申"鼻涕我本人好抗拒~仲要企o係我隔離~借問聲佢之後會唔會洗完手先至serve 客人呢??!食完野喇好耐都無人手~亦見唔到有sever,周圍望下...原來四五個人企晒o係我後面角落傾偈...!仲有好多野想講~不過唔講咁多~一句講晒~簡直不知所謂~一定要檢討!!!!