2017-11-20
星期六晚 相約朋友 慶祝雙十一 去新蒲崗區搵好嘢食 ,之前睇報紙有推介 所以今日決定去試。點知入去 嗰姐姐話無位要等(明明提前幾日book左) 0k,為咗好嘢食我哋可以等 ,但個姐姐態度同語氣都好差!點知坐低後連碗同筷子都冇!!叫服務員攞 佢哋個個好似游魂咁款.....本人覺得一間好嘅餐廳服務質素係好重要嘅 !呢間餐廳認真覺得有待改進。再講食物 我哋叫咗: 1)招牌小籠包 :肉質食落好新鮮,但皮略為厚,勝在湯汁夠,都合格。 2)牛肉餅:完全食唔到牛肉味,芫茜味好重,肉汁又少,都係九龍城果間好味啲。 3)上海韭菜餅:韭菜係韭菜,但唔知係咪變壞定咩 ,味道好怪!煎得唔夠脆,好似油浸過咁,朋友話 報紙推介呢款 ,感覺好似中伏咁,唔值得推介。 4)上海粗炒 :好食,好懷舊的味道 ,比起外面其他好食 ,
4)上海粗炒 :好食,好懷舊的味道 ,比起外面其他好食 ,配料夠足!值得讚!
5)擔擔麵:個面好淋,完全唔掂!湯又咸 ,好重味精 ,失策。
6)炒回鍋肉 :一個字 「咸」 !個師傅應該無用心。
7)酸辣湯:唔夠熱,得個酸 ,辣味唔夠。
8)韭黃鱔糊:唯一覺得推薦 好味,炒得好有獲氣!韭黃唔會太淋,個口感朋友都話好食。
9)涼拌海蜇拼牛展 :不過不失,可以。
10)砂鍋餛吞雞 : 餛吞好淋 ,全部散晒 ,唔好食,湯有d腥,唔知點形容。
總結: 希望提高服務同食物質素,一間好餐廳唔應該係咁樣。(題外話:埋單叫幾次無人理,加水要客人自己加,咁樣服務認真會流失客源)
我朋友話唔會再光襯。