2019-03-01
今日到長沙灣見客,心血來潮想食日本野,發現原來去開嗰間已經冇做啦,所以就上網search下邊間好食啦,就search到呢一間新開不久嘅日本餐廳一個人晚餐時間去到唔駛等位,餐廳地方環境舒適很大,我一個人去都冇黑面我霸住張枱,因為平時如果一個人去好少少嘅餐廳職員都會比面色我睇!一個人都可以食好嘢嘅啫!枱面就見到佢哋做緊八折,我就叫咗四串串燒!等咗大概10幾分鐘啦,速度都算OK!起碼真係即叫即燒,熱辣辣上枱!雞軟骨:一客有兩串,份量夠多,燒得10分香脆,每一粒都索索聲!煙肉車厘茄: 煙肉脂肪比例均勻,豬油香味包住整粒車厘茄,車厘茄當然都新鮮大粒,好食到我再追多一客添蘆筍串:蘆筍比手指幼一點,比較嫩,冇喳!好食好香!而且份量亦都很多四串有八折平均都係$20一串左右,超級抵食!我仲叫咗兩客壽司:油甘魚腩壽司同埋三文魚壽司,魚生新鮮,厚切,魚都很鮮甜!最後他們仲請我食雪糕,係提子冧酒味道!非常滿足
起碼真係即叫即燒,熱辣辣上枱!
四串有八折平均都係$20一串左右,超級抵食!
最後他們仲請我食雪糕,係提子冧酒味道!非常滿足