2019-05-04
旺角係食肆集中地,兆萬就更加係隨便一層都有放題食,所以今日行完街就上咗十樓食放題。放題成日食刺身,呢幾日天氣轉涼,所以都係食返d熟嘅熱嘅野食。一開始就要咗碗冬陰公湯,湯有一啲辣,酸味都夠,仲有少少椰漿味?!不過湯入面竟然有蝦同蟹棒,令人驚喜。呢三款前菜我非常欣賞。拍青瓜非常清甜爽口,雲耳有大量蒜蓉同麻油,香麻惹味,叫咗好幾轉!白雲鳳爪酸酸甜甜都好開胃。壽司方面最欣賞火炙系。三文魚油脂豐富,和牛有肉香,左口魚邊爽口,鰻魚有彈性,四款都深得我心。爐端燒方面牛舌用了舌心,燒起來四周有咬口之餘,中心都好嫩。欣賞!鹽燒大蝦隻蝦真係好大!仲長過我隻手板!另外推介嘅仲有牛同牛同牛嘅😂第一個係鐵板牛舌,同燒牛舌唔同,呢個用舌頭,係應該更有咬勁,但出奇的軟熟!嗰汁仲好惹味,我哋食曬所有蔥同配菜!😂牛柳粒夠鑊氣,相對牛舌,汁更似牛肉的原汁原味,同樣令我哋食曬配菜!😂壽喜燒比較甜,蔬菜吸收了牛肉和湯底的日月精華,比牛肉更甜更美味!另外有三款小食推介芝士茄汁雞,味濃又嫩滑多汁的一小口雞肉,見好多人都有叫,我哋都幾鍾意!牛油雞翼,牛油味超重!入面肉仲好嫩滑㗎!燒菠蘿,招架不住的多汁!一咬就多到飛咗過對面!😂 不
呢三款前菜我非常欣賞。
壽司方面最欣賞火炙系。
爐端燒方面
牛舌用了舌心,燒起來四周有咬口之餘,中心都好嫩。欣賞!
鹽燒大蝦隻蝦真係好大!仲長過我隻手板!
另外推介嘅仲有牛同牛同牛嘅😂
另外有三款小食推介
牛油雞翼,牛油味超重!入面肉仲好嫩滑㗎!
燒菠蘿,招架不住的多汁!一咬就多到飛咗過對面!😂 不過真係好甜,好好食!
店員都好盡責幫手跟單,所有野都嚟得好足,而且態度超級好,又會解釋吓食物,推介吓美食咁,估唔到放題嘅店員都可以咁nice,咁照顧客人!