2020-11-29
一步入餐廳就可以聞到周圍都彌漫著可麗餅嘅香味,令人好期待美味嘅可麗餅佳餚~ 店員會好熱情咁介紹菜式,令客人會有賓至如歸嘅感覺😌 最後我地叫左二人套餐,可以自選兩個主菜、兩個甜品同兩杯飲品,份量對兩個人真係剛剛好。-主菜揀咗一個意粉同一個savoury可麗餅,相信大家食可麗餅多數都係食甜嘅口味,而呢間餐廳就可以品嚐到鹹食嘅可麗餅~ Les Pierres Noires 可麗餅裡面配料主要有芝士、煙燻火腿、蕃茄同雞蛋,芝士份量都幾多,鍾意食芝士嘅朋友一定會好鍾意❤️ 另外我哋仲揀咗龍蝦意粉,龍蝦已經拆好晒肉好方便食,份量都幾足料,意粉嘅份量就剛剛好,醬汁味道酸酸地幾開胃🦞-終於到咗我最期待嘅甜品環節啦😍 甜品竟然可以揀兩款真係太幸福🤩 我地叫咗 La Sexy Suzette 同 Les Voiles de Saint Tropez。La Sexy Suzette上枱嘅時候會淋上橙酒同點火,令成個餐廳瀰漫着檸檬同橙嘅citrus香味🍋🍊 但可能因為我本身唔係好慣飲酒,個人覺得橙酒有少少苦,但應該幾啱唔係太鍾意食甜野嘅朋友。另外一款係店員推薦嘅Les Voiles de Saint Trope
終於到咗我最期待嘅甜品環節啦😍 甜品竟然可以揀兩款真係太幸福🤩 我地叫咗 La Sexy Suzette 同 Les Voiles de Saint Tropez。La Sexy Suzette上枱嘅時候會淋上橙酒同點火,令成個餐廳瀰漫着檸檬同橙嘅citrus香味🍋🍊 但可能因為我本身唔係好慣飲酒,個人覺得橙酒有少少苦,但應該幾啱唔係太鍾意食甜野嘅朋友。另外一款係店員推薦嘅Les Voiles de Saint Tropez,醬汁係自家製嘅salted butter caramel,味道果然好正又唔會太甜,配上蘋果片一齊食超夾👍🏻
飲品方面,我哋就叫咗好出名嘅Fresh Apple Cider 🍺 Apple Cider 可以選擇sweet or dry,我地就揀咗酒精濃度比較低嘅sweet,酒精濃度大約係2%,非常容易入口唔會太甜,配埋可麗餅食真係絕配😋