2004-12-23 14 浏览
前幾日在報紙上看到廣告,見到呢間新開的sushi 店, 我咁鍾意食日本野當然要去試試啦! 八點幾要在出面排隊, 排完出面再要入店再排, 真係有0的唔係好想等。初時以為佢係一般sushi 店沒特別, 點知原來所有sushi 都係人手整的, 唔係用機, 我估都有十多個sushi師傅, 全部都即叫即整, 0的飯唔會散開。列牌sushi 叫返三文魚, 鰻魚sushi, 肉身比一般的迴轉sushi店厚身, 全部都好新鮮, 冬天叫返個熱湯就正, 叫左蟹味噌湯, 味噌太重蟹味唔多夠, 湯裡見到蟹肉不過就少左0的。響螺蟹籽sushi, 蔥吞拿魚sushi, 中toro sushi, 好多都好味道, 推介特大天婦羅蝦sushi, 原隻中蝦即叫即炸即整, 還是熱的我即食, 有沙律醬的配合, 超好味呢, 我都叫左都好幾碟食~~~ 新款推介係烤檸檬鹽三文魚sushi, 半生熟的魚身, 個味精好特別, 幾款有柚子的sushi, 鱈場蟹, 松葉蟹sushi 都直得試試。甜蛋係熱洪洪的, 不過太甜; 甜品太少, 叫左芝麻雪糕食, 唔夠芝麻味, 唔係咁好食, 呢個都係成晚最唔得的食物。0的師傅成晚扮到都好似傳統日本

0的師傅成晚扮到都好似傳統日本料理咁大大聲落單(不過佢地唔係用全日文), 唔慣0的人可能覺得嘈的。服務態度真係麻麻地, 0的師傅好多時掛住講笑同好似玩咁, 其實得幾個人真正做sushi, 比人客個image 唔係咁好羅, 0的walters 都唔夠醒目, 好多時都要追單, 浪費左好多時間。