茹絲葵牛排餐廳

Ruth's Chris Steak House
2023-01-08 1135 浏览
最近去多左steak house,今次呢间有令我想再去既感觉!今次叫左两个special set menu,包括左前菜、主菜、甜品同饮品。前菜叫左牛肉薄片同龙虾汤。牛肉薄片配合芝士、菜同多士,几开胃!龙虾汤系今餐最有惊喜既,浓得黎唔会太咸。另外职员知道我地share食物,帮我地分左碟,抵赞!Ribeye叫左medium,用热碟上,食得慢都唔怕会冻左。由于我地share,职员有另外比两只加热左既碟(碟上有热油)同埋刀具,亦有再三提醒碟好热,服务真系比好多酒店餐厅仲要做得好!Filet 都系medium,配上松露,系重口味人之选!配菜叫左芝士焗薯同粟米。芝士焗薯系正常味道,粟米系新鲜粟米加入各种椒炒过,感觉几新鲜。今次系庆祝生日,上甜品时职员有帮手影相,仲有一张相即时印出嚟比我地,职员影相时亦好用心。总结,食物由前菜到甜品都好令人满意。味道未到好惊艳,但配合餐厅环境同埋职员贴心既服务,整个用餐体验令人回味,系绝对会回头既steak house!

前菜叫左牛肉薄片同龙虾汤。
Carpaccio

牛肉薄片配合芝士、菜同多士,几开胃!
Lobster  Bisque

龙虾汤系今餐最有惊喜既,浓得黎唔会太咸。
另外职员知道我地share食物,帮我地分左碟,抵赞!
Ribeye

Filet

Filet 都系medium,配上松露,系重口味人之选!
芝士焗薯、粟米

配菜叫左芝士焗薯同粟米。

总结,食物由前菜到甜品都好令人满意。
庆祝纪念
生日