(非会员)
2004-02-02 19 浏览
該店雖然是屬於稻香集團旗下,我原本都有一定信心,但想不到今次竟是如此貼錢買難受!上周六晚上七時半,咱們一行十二人在上址晚膳:(1)下午朋友定位時,個侍應姐姐仔態度已相當有問題,她晦氣地說:「唔好遲呀,過一分鐘我地都唔會等架!」但附近中式餐廳爆滿,加上稻香名氣關係,無所謂啦!(2)當晚所點約十道菜餚味道大致上可以接受(註:落油相當重手,典型客家菜?),但不是外面讚得咁誇張,有點失望;其中一味招牌菜「蘇皮雞」,竟被發現D雞骨煮唔熟,有血水滲出(大佬,禽流感家陣在東南亞攪到咁大鑊,佢唔係呀嗎?當堂胃口頓減)!(3)至八時十五分,可能當時多人等候關係,侍者竟在我們未食完時就想收掉我們的筷子及碗(注意:唔係桌上菜餚而是個人碗筷,明顯想我地快D走),我們阻止,話重未食完,個姐仔就問我地重有無其他order,并重覆話「因為外面重有好多人等緊」,我們話等等先,睇吓叫唔叫D熱甜品食吓(不是為了鬥氣,本來真係想食),十秒鐘之後,有另一個應該高級D的侍者姐姐過來,再問我地:「熱的甜品已經賣晒,重叫唔叫其他野食?因為張枱有人等緊」,我地開始光火,投訴其服務態度,豈料對方竟曰:「我地唔係想趕你地走,不過今晚人多
(3)至八時十五分,可能當時多人等候關係,侍者竟在我們未食完時就想收掉我們的筷子及碗(注意:唔係桌上菜餚而是個人碗筷,明顯想我地快D走),我們阻止,話重未食完,個姐仔就問我地重有無其他order,并重覆話「因為外面重有好多人等緊」,我們話等等先,睇吓叫唔叫D熱甜品食吓(不是為了鬥氣,本來真係想食),十秒鐘之後,有另一個應該高級D的侍者姐姐過來,再問我地:「熱的甜品已經賣晒,重叫唔叫其他野食?因為張枱有人等緊」,我地開始光火,投訴其服務態度,豈料對方竟曰:「我地唔係想趕你地走,不過今晚人多,你地叫唔叫其他野,重想坐幾耐,講清楚的話我地安排人客坐位都易D!」佢走後不到一分鐘,更放了八個客人入來站在我們桌邊等位,最後我地當然只好去第二度食甜品啦!
以稻香之品牌,這次遭遇真係難以置信。唉!「沙士」走左無耐,今時今日咁既服務態度真係...唔通依家香港經濟真係咁掂?食物幾好味都係假,而且又唔係特別平,被人咁侮辱法,你地唔怕受氣的就即管去啦!