2020-05-14
入到去,眼見員工同某些疑似「熟客」傾緊計,完全冇人招呼你。隔左一陣,終於有人比Menu你,點完餐後, 等左好耐先黎左個感覺幾hea的 all day breakfast 。 食完後,發覺點左果杯花茶仍然未到, 追單時,唔知點解果位員工好似對果杯花茶名稱好陌生咁,猶豫了一會兒,冇回應便走開。 我心想:「那到底是要多等一會,還是根本你們沒有果款花茶..」等了半個鐘,係呢段時間,只見到員工只係sell緊d唔同既熟客咖啡機,而我就呆呆的等杯茶,最後終於比到我,但一聲「唔好意思」都冇講。 眼前見到的,是一個茶包浸在一個水壺內,就咁擺個茶包落水壺,點解要用差不多半個鐘先拎到出黎?!這裡到底是咖啡機售賣店 或是 私人會所,如果以一個人平均消費要百多元的話,想吃個像樣一點的all day breakfast 及喝一杯精品咖啡, 我想還有其他更好的選擇吧。