2007-01-24
我在1月15日到訪的,這是我第一次前來品嚐,之前曾經去過灣仔店,覺得食物新鮮,見九龍區終於有分店便前來一試,因為九龍區始終較為方便。我本來早於前兩天已訂的,但去到門外,個接待員話沒有我的登記,所以唔想俾我,不過我好肯定咁話佢知我係幾時幾日打電話去訂,佢用對講機問其他同事,最後都可以俾張我,可能佢個同事聽完電話沒有登記吧!不過個接待員的禮貌都可以接受。是這件事令我對他們扣了少許分數。至於食物和環境方面,食物依然係非常新鮮,尤其是手切牛、鱔片、牛肉刺身、墨魚滑同埋生蝦串(又大隻又鮮甜),我和幾位朋友去食,大家也異口同聲說,比譚x頭、稻香都還要新鮮,而且份量又足夠,價錢亦不算太貴,再加上湯底也較多款,比其他火鍋店多選擇,而中途加的不是水,是真材實料的湯。實在太好味喇!環境方面,雖然坐位不算多,但地方也算整潔,可能是新店,所以都算清潔,比起元朗分店清潔,地上沒有積水。侍應生服務態度也算滿意,食物傳來也很快,所以我也打算再去光顧架!