2017-02-15 541 浏览
服务态度恶劣 无下次!平时只会睇食评,今次第一次写,呢间餐厅好应该写下。 上星期六难得同朋友铜锣湾食饭,6点几去到餐厅,全场未有客人,待应一副唔想做的样,安排我地坐路口位,厨房抽气扇系正头上,好大阵味。朋友问可唔可以转位,待应指住其他枱一句「最低消费$1000蚊㖞」。我地已经O左嘴,以餐牌上的价钱,两个人好难食到过千。唔紧要,食饭要开开心心。后来见有一家三口坐系个张要「最低消费$1000蚊」的枱,叫了4道菜,点计成张单都最多500,待应唔记得自己讲左啲咩?我地两个女仔点了一份卷物、几件寿司、山葵黑豚软骨和蟹膏蟹肉饭。咁岩当日元宵,朋友亲手整了几粒曲奇饼俾我,曲奇好细块,等上菜既时间我地拎住个盒自拍。一位著西装貌似经理的人态度极其恶劣,冲过嚟我地枱闹我地唔可以自携食物入餐厅,我地两个都呆左。我朋友即刻收返埋,细细声话曲奇自己整,之后个经理黑哂面咁行开,再好大声同另外几位待应讲「人地话啲饼自己整架」,佢大声的程度系全餐厅都会听到...其实区区一粒曲奇,唔需要小题大做吧?服务态度咁恶劣,拎住自拍都唔得?又无食,都落左2人份量的菜,唔系为左一粒得拇指咁大的曲奇闹客人挂?如果唔可以拎出黎,可以正
服务态度恶劣 无下次!

平时只会睇食评,今次第一次写,呢间餐厅好应该写下。

我地两个女仔点了一份卷物、几件寿司、山葵黑豚软骨和蟹膏蟹肉饭。咁岩当日元宵,朋友亲手整了几粒曲奇饼俾我,曲奇好细块,等上菜既时间我地拎住个盒自拍。一位著西装貌似经理的人态度极其恶劣,冲过嚟我地枱闹我地唔可以自携食物入餐厅,我地两个都呆左。我朋友即刻收返埋,细细声话曲奇自己整,之后个经理黑哂面咁行开,再好大声同另外几位待应讲「人地话啲饼自己整架」,佢大声的程度系全餐厅都会听到...其实区区一粒曲奇,唔需要小题大做吧?服务态度咁恶劣,拎住自拍都唔得?又无食,都落左2人份量的菜,唔系为左一粒得拇指咁大的曲奇闹客人挂?如果唔可以拎出黎,可以正常态度同我地讲,而唔系背后大大声同同事讲,实际系当住其他人寸客人。而该位著西装的男经理亦都全晚挂住同其他待应大声倾计讲笑,又痴住个女待应背ABC,有客人落单点菜、执枱,全程hea爆,咁都得?

除了服务差之外,食物质素更加不愿置评,卷物整得又扁又松,啲饭好硬,蟹膏蟹肉饭无蟹肉,炒到劲干,真系唔知点食...餐厅的抽油烟做得劲差,成身都系味,我地两个食完即走。想开开心心元宵食餐饭,野唔好食,态度又恶劣,咁受气,全线都blacklist得架啦!
2017-02-11