2019-04-16 162 浏览
未試過食放題待應只上菜唔執枱,唔收嘢!態度差,無禮貌!最爆係一個廣東話講唔正既上年紀女侍應。。我地企喺出面諗緊飲咩好既時候,已經不耐煩問我地諗完未,皆因佢話阻住佢做嘢。。算唔同你一般見識,朋友生日唔想掃興!食飯中途,張枱又細我位擺嘢,舉手又唔理,又唔收!重點係間舖仲有好多吉枱,一啲都唔忙!食到差唔多,我地想切蛋糕,只想收嘢全枱嘢,*當時全張枱都係碟,無一個多餘角落!嗰個講唔正廣東話既待應拎住架車黎收嘢,無個碟都起勢掉落架車度,友人開聲。。「唔該可唔可以細力少少,有啲大聲」嗰個女待應就發火,「已經好細力你仲想點呀!幫你收嘢仲喺度嘈」多謝你幫我地收嘢喎!待應執枱不是應份的嗎??離開左我地張枱,仲要一路做嘢鬧!我地黎食飯唔係黎俾你鬧架!有個不是經理既男仔都過黎,話嗰個同事情緒唔好,唔好意思。情緒唔好就可以揾人出氣?嘢食一般,速度慢!款式少,不會再光顧。亦警惕身邊朋友不要考慮光顧!一個字差!!
多謝你幫我地收嘢喎!待應執枱不是應份的嗎??

一個字差!!