好失望本來專誠黎長洲食芒果糯米滋,可惜,失望而回!搞到我上船即刻打!入到鋪面,細細地,似d小型式家庭店鋪。位5多,不過好快就有位。一坐落,就有個伙計(年輕女人)問:「食咩?」,答左六粒芒果糥米滋,之後再問:「糖水呢?」。佢問得好串,好似一定要配糖水甘!(雖然自己都覺得堂食要食多d,不過d態度...) 第一個 「差!」Order 之後,個伙計問:「可不可以調位?」可是,當時根本冇一張枱夠我地坐,所以話唔可以!然後,佢好差甘講:「我要食飯!!!」 伙計姐姐,我因為唔夠位先唔調位,而且鋪頭也應為客人著想,第二個「差!」老闆見到,話佢,佢先死死氣甘坐另一張枱。之後,佢總將d單同板大大力拍係枱面,黑唒面! 第三個「差差差」老實講,d芒果糯米滋係唔錯,值得嘅!不過,其他甜品、糖水就麻麻啦。如果再去長洲,寧願試去食其他鋪了!

好失望

老實講,d芒果糯米滋係唔錯,值得嘅!不過,其他甜品糖水就麻麻啦。

如果再去長洲,寧願試去食其他鋪了!
2014-08-21