2016-04-08 647 浏览
今日同家姐去祥興吃早餐,入到去冷冷清清,就隨便坐卡位。叫餐時,我清清楚楚同女侍應講‘要一個B餐,唔該’。點知黎左個A餐,火腿通粉而唔係雪菜肉絲米粉。我同家姐即刻同佢講‘唔好意思,我地無叫過A餐’。點知check返張單,真系寫左‘A'。之後女侍應過黎同我講,’佢叫E,你叫A啊嘛!’ 我就同佢講‘哈?我講B餐架’。連我家姐都記得我叫B餐(事關之前我地一齊體左好紅既扮比卡超影片,所以對‘B’ 特別有印象)。之後女侍應問都沒問我就不俏地搶左碟火腿通粉,拿左翻去廚房。 我都算啦,後來都有返雪菜肉絲米粉。點知買單時發現-食品 $3.00. 我當場就覺得不可思議,即刻問老闆娘,女侍應話我由A餐換B餐所以要加錢。我都費事同佢嘈!$3比咪比!體我下次重幫唔幫襯你! 首先,整件事我先係受害者,點解我要比錢負責人。侍應搞錯,要客人負責!? 第二,加錢這件事,我事先根本唔知,女侍應無同我講過任何收費條件,起碼同我講一聲是基本禮貌啊嘛?!第三,其實食物又唔係好食得去邊,炒蛋變煎蛋,份量又少得可憐,有咁多明星簽名有什麼用!

之後女侍應問都沒問我就不俏地搶左碟火腿通粉,拿左翻去廚房。

2016-03-11
$34 (早餐)