2007-09-16 12 浏览
我們一行六人,坐下不久,有數人已覺得冷氣凍得緊要,其風口向正我們猛吹,我們由坐下至order完,大約10分鐘,有兩人已真的凍得忍唔住,便向店員請求關細一點個冷氣,或是將風口撥離我們,不要吹住我地頭部,因為咁吹法,好快會吹到頭痛。而桌上的紙巾,亦都被吹得飛起晒。開頭,其中一個店員答ok, 佢就叫另一店員關細d個冷氣,但過左幾分鐘,無人做野,我地再請求他們多一次,又係無人理。到第三次,那位人兄好不客氣地話,冷氣無得再細,咁我地話,唔細,但可唔可以把風口撥向其他地方,不要向住d人既頭部,佢又話唔得,咁,再問他可否搵d紙暫時遮一遮住個風口,佢都話唔得。我要強調,佢當時係一副愛理不理和好唔耐煩既態度。那兩位被吹到正的朋友已開始頭痛了,咁我地只好走人,所以,也未知這店食物的水準。雖則身處女人街,你們生意也唔休做,但態度也不須那么差吧。

雖則身處女人街,你們生意也唔休做,但態度也不須那么差吧。