2019-12-01 107 浏览
今晚又去咗上水彩園村間九份,十分同老友飯聚!沙律又選擇咗至愛的溫泉玉子牛油果凱撒沙律!每次都必食,必點!軟殻蚧手抓餅配咖喱汁!手抓餅包著大大件的軟殻蚧,沾上咖喱汁,好絕配!配菜有新鮮沙律菜同薯角好喜歡飲魚湯的我,點了一個豆腐魚雲湯!好濃厚的魚味,魚頭大大個,豆腐又多,白菜好清甜!正!天氣凍,見到店有阿雄羊腩煲跟生菜上市,當然要食下,暖下肚先啦!羊腩煲內有蓮藕,馬碲,枝竹,冬菇,同羊腩啦!材料每款都好多,極足料,羊肉又不羶,超正!今煲啲羊肉除了不羶外,還肥瘦適中!阿嬌檐仔麵,細細碗,麵質好滑,湯底好香濃!甜品叫咗一款,台妹愛遇!其實係愛玉配芋圓,地瓜圓,珍珠!好彈牙,又不太甜!飲品選擇咗一杯蜂皇鹹金桔,熱飲!飲完喉嚨好舒服!另一杯紫薯珍珠,每啖都好香好甜的紫薯味呀!每次去食除了食物多元化和好味道之外,最欣賞員工的服務態度真係好好好友善!
今晚又去咗上水彩園村間九份,十分同老友飯聚!
阿嬌檐仔麵,細細碗,麵質好滑,湯底好香濃!
飲品選擇咗一杯蜂皇鹹金桔,熱飲!飲完喉嚨好舒服!
另一杯紫薯珍珠,每啖都好香好甜的紫薯味呀!