(非会员)
2002-01-17 5 浏览
尋日一家人去食飯, 為慶祝小妹生日. 今次已經係第二次去呢間菜館, 因為上次去食過乞兒雞十分之正, 今次食語番尋味.去到未埋位我阿爸就覺得風口位太凍, d 伙記就即刻換過一張檯俾我地, 十分之好. 之後有個類似部長咁o既侍應招呼我地, 佢好鬼攪o野( 例如替我地打開隻乞兒雞時, 一邊雪雪聲話好熱, 仲唱歌"熱力是沒法擋", 真係生鬼. ) 可能係我地張檯o係正佢企o既地方, 於是我地有咩需要佢都好快serve 到我地. 好正.食物方面呢, 我覺得隻雞無第一次咁好食(雖然都係水準之上), "鞋" o左少少, 荷葉味唔夠. 扒四蔬真係味無咩特別, 清而不甜, 而且太細碟簡直好似前菜o個碟酸菜一樣! 砂鍋豆腐ok, 都唔差. 小籠包d 餡唔夠甜呀, 上次食蒸餃仲正. 糖醋魚就一般, 不過?好在唔會太多脆漿食到一口都係, 汁又真係做到可以緊緊包到d 魚, 廚師?夫唔錯.四個人連埋都係五百七十幾, 六百蚊俾埋tips ( 爸媽都話個部長好人, 俾多d tips ?). 不過我地後面一檯兩個日本人, 叫o左一隻填鴨仲有一碟白菜, 都俾40 蚊tips 喎.