2009-05-21
曾經聽過呢間「翡翠拉麵小籠包」幾好,所以想試吓。上星期六下午大約4點,我們二人終於去試。當時唔多人,大約得一、兩成客人。有個waitress帶我地去一張四人枱(已有兩位客人坐緊)我地見周圍d卡位都係空既,所以要求坐卡位,但係個waitress話卡位係俾三or四人坐。我諗無所謂啦,人地有人地既規距。點知過咗唔夠10分鐘,就見到其他waiter帶兩位客人坐卡位,當時仍然有四人枱係空既,然後陸續有d兩位客人坐卡位。而嗰d四人枱好細,想同朋友傾下計都唔方便(隔籬d人實聽到),真係激氣,d waiter/waitress 講一套做一套,離譜!!!講番食物,「翡翠拉麵小籠包」d食物好普通,唔算好味,麵又細碗,唔抵食,絕對無人地講得咁好,名過其實。其實市面上大把拉麵小籠包等食肆,無須幫襯呢間服務奇差「翡翠拉麵小籠包」。對我呢講,絕對無下次,blacklist咗。
對我呢講,絕對無下次,blacklist咗。