2006-08-02 15 浏览
同朋友去旺角, 真係好難諗到去邊度食o野, 又唔想熱, 唯有黎到新世紀, 好似冇咁多人會舒服d啦.朋友a見明將成日都有好多人排隊, 咁大家諗住試下冇死啦, 點知真係死錯人.首先我o地4個人想坐order seat, 個叫咪o既明明知, 都仲叫我o地入去坐bar seat, 都算出番去再等啦.到有位啦, 埋去一睇. 嘩!! 打過仗黎呀??? 地下滿地都係上手o既垃圾, 面又有幾灘水, 好似冇人執過就比我o地坐咁.野食, d 壽司普通啦, 魚生睇落唔多新鮮, 都算. 叫下d熟食lor, 睇黎種類都好似好多咁喎, 叫左炒烏冬, 牛肉火鍋, 綠茶冷麵. 都ok o既, 唔叫得好好食. 中等啦.但倒水個去水位勁恐怖, 會回嘔番d 水出黎, 好明顯係比d 垃圾塞住個去水位啦.但d waitress 真係好得, 有個成日都遊魂咁走埋黎話收野, 明明未食完架喎, 同埋佢話收野對眼永遠唔會望張or 我o地, 而係一路講一路周圍望. 我o地坐到都算耐, 咁有個waitress 走埋黎, 佢想收番d 餐牌, 但佢真係一d 禮貌都冇, 係呼喝命令咁, 佢當時係話"個餐牌黎, 同埋果個呀(因為有2個餐牌)",

但d waitress 真係好得, 有個成日都遊魂咁走埋黎話收野, 明明未食完架喎, 同埋佢話收野對眼永遠唔會望張or 我o地, 而係一路講一路周圍望. 我o地坐到都算耐, 咁有個waitress 走埋黎, 佢想收番d 餐牌, 但佢真係一d 禮貌都冇, 係呼喝命令咁, 佢當時係話"個餐牌黎, 同埋果個呀(因為有2個餐牌)", 唔該都冇聲呀. 跟手我o地叫埋單, 問佢有冇card 會有折, 佢就答"冇呀", d 語氣仲要係好"灰"氣. 嘩.....唔駛咁呀嘛, 你喝我都算啦, 仲要比氣我受, 冇野呀嘛.

永世我都唔去呢間野啦, 又污糟, d 人又冇禮貌.