2008-04-16
已經吃過鹿鳴春好多次,有一次個部長服務好好,我們三個人想叫魚翅及填鴨,部長同我們說,我們會食唔哂,叫我們不如叫一個魚翅加個賽旁蟹就夠了,個日係坐在近收銀的位置。但有兩次坐在入門口左手邊入面的位置,個高廋待應就非常差,次次叫人坐埋一邊,騰出一大個空位比佢上菜.有一次仲離譜我們五個人三男二女中午去飲茶吃飯,響度研究食乜好,個高廋待應係都要我們吃八人份量的$1498魚翅填鴨餐,我們都覺得飲茶不駛食咁貴.而且根本食唔哂,佢猛叫我們食唔哂打包仲同我們講好抵食,但大家吃得不開心,很浪費,有種被迫的感覺,大家都好勉強食多點,感覺好像饑民從來無食過野.最後打包七大盒走,極之浪費,最激氣係後頭,有個白頭待應寸我們話我們細食,人哋兩個人都食得哂,你哋五個人食唔哂係你哋細食.真係又激氣又痛心,鹿鳴春呢個老招牌居然淪落到要屈客吃飯的地步.