2010-12-06
尋日(5-12-2010 Sun)同男友買完o野去整,我提議買啲o野食.我o地路過新都城大廈,男友就叫我入去睇吓,因為佢拎住大件o野唔方便行入去,就o係正門等我.我叫個$19.00o既雞翼配半件奶油多士,要凍檸水,同一樣係$19.00,好似係蜜汁雞髀o既餐,同樣要凍檸水.我拎到去男友o度就打開.雞髀唔算細隻,奶油多都幾厚.我先試雞髀,雞髀有啲鹹,肉都冇啲啲’o鞋’.而多士呢,啲鍊奶流o左出盒上,牛油唔太多,多士唔脆,開頭以為放耐o左,但應該唔係,根本就冇乜烘過.而雞翼係雞全翼,唔大唔細o岩o岩好啦,而味道呢,呢個好食過雞髀,鹹淡適中.服務:1. 收銀唔知係聽唔到我講o野定冇心裝載,我話要兩杯凍檸水,佢就問係凍檸茶.2. 我要o既係雞髀湯瀨茶餐,但佢只寫雞髀,而原來單上係包紅豆冰一杯,但佢冇提我.3. 去到等攞o野食,亞姐叫我等叫No.,好.我等呀等,等呀等,等極都未到我,差唔多5分鐘喇,我就行返出去叫男友先拎o野返佢o度,我就折返等.等多2分鐘,至睇到到亞姐拎起兩張飛叫兩杯凍檸水行街,我心諗唔係我o架?o衣o家至處理我個餐呀?有冇攪錯呀?我見到一個好似經理o既夾隻雞翼上去.我一直留意o
我拎到去男友o度就打開.
服務:
3. 去到等攞o野食,亞姐叫我等叫No.,好.我等呀等,等呀等,等極都未到我,差唔多5分鐘喇,我就行返出去叫男友先拎o野返佢o度,我就折返等.等多2分鐘,至睇到到亞姐拎起兩張飛叫兩杯凍檸水行街,我心諗唔係我o架?o衣o家至處理我個餐呀?有冇攪錯呀?我見到一個好似經理o既夾隻雞翼上去.我一直留意o個個盤,之後經理終於叫我o既No.,果然呢個盤食物係我o既,我真係想投訴佢o地,點解外賣要排到最後,等佢o地整晒堂食o既先?外賣o既唔係客咩?真係有冇攪錯呀?
4. 唯獨是負責將用品配畀外賣o個位婆婆級員工,佢一聽到外賣整好,就快過我過去攞去佢o既工作枱整,呢1分服務分無疑就係畀佢一個.