2009-07-01
旺角既盛八我已經食過幾次, 當然, 唔好食, 以咁既價錢, 唔會去食咁多次, 佢地既牛類產品真係唔錯, 肉嫩美味, 牛舌爽嫩, 叫得"盛八腸"當然係鎮店之寶, 入口即化, 好好味. 之但係, 呢間店下午既侍應, 主要係高矮兩位, 矮果位, 服務真係差到無得頂. 最近兩次都遇上由矮果位服務, 佢拎出我地點個碟套餐出來, 唔理我同朋友係咪傾緊計, 就一輪咀咁講左d野出來(細聲而且口齒唔太清楚), 我地聽唔切, 好自然會問一句 : "o下?!"佢就先反一反佢對白眼先, 再抖出一大口氣, 再慢慢一個一個字"燉"出來 : D. 生. 肉. 就. 放中間燒, D. 豬. 腸. 係. 熟. 既, 就. 放. 旁. 邊. 烘. 下. 就. 食. 得. 喇.一個星期我去左兩次, 兩次同唔同朋友去, 都係遇上同一個侍應, 都發生同一件事, 同行既朋友都覺得佢好有問題, 我呢, 第一次好"慶", 第二次我已經當係盛八特色. - 唔出奇唧. 第一次因為朋友本身唔食牛肉, 所以我叫左碟有牛有豬有雞既套餐, 問多句邊D係牛邊D係豬, 佢隻白眼仲反多兩反, 啖氣再抖大啖左添. 到埋單時, 佢行埋我身, o係我拎
第一次因為朋友本身唔食牛肉, 所以我叫左碟有牛有豬有雞既套餐, 問多句邊D係牛邊D係豬, 佢隻白眼仲反多兩反, 啖氣再抖大啖左添. 到埋單時, 佢行埋我身, o係我拎錢出來時, 佢係零距離咁貼住我, 不停o係我耳邊"禁"佢支原子筆, 非常騷擾. 我當時感覺 - 我係咪前世欠o左妳呀.