2018-06-17
行完朗豪坊嚟食咗個下午茶餐,門口貼住嗰張下午茶餐牌,入到去坐低原來係冇嘅,已經呻笨。結果我叫咗一個XO醬火鴨絲雪菜湯米粉配黑松露炒滑蛋嘅餐,啲米粉出奇地碎,顏色比較透,質地比較削,同食開嘅米粉好唔同,口感麻麻。最頂癮係我同朋友個餐都食得七七八八,淨係欠一個黑松露炒滑蛋未到。先後問過三個阿姐,第一個話等下啦,結果15分鐘過去,未到;第二個話黑松露菌賣晒,跟住就走開左,完全無理過我個餐點算,好似唔使補償返俾我咁;第三個話佢搵人嚟跟跟,結果嚟咗個大漢,佢話黑松露菌賣晒, 叫我叫過第二個餐。佢真係完全唔知自己做緊啲乜!我叫咗個餐,佢欠我啲嘢嚟唔到,竟然叫我叫過第二個餐,真係想問係咪佢請!最後我要求換過另一款炒蛋,件事至叫做解決。但服務態度咁樣,嘢食味道又好麻麻,我真係高度建議其他網友揀過第二間,以免中伏。