2018-02-21 1610 浏览
朋友生日,指明要去海底撈,要個閃燈浮誇生日牌慶祝喎。預先訂位,所以唔需要等就直接入。香港地方少,同內地唔同,眼見張四人枱可以迫五至七人,唔係呀麻,好彩我地剛剛四人,就算四個人都只係剛剛好,唔可以叫舒適鬆動。湯底㨂了四款,麻辣湯,雜菇鍋,牛肉鍋同牛乳湯,四個湯底最好味係雜菇湯,濃郁的肝菌味,配響鈴、凍豆腐、紅薯粉、冬菇一流,味道好夾。麻辣湯唔夠辣,食落只有麻。其餘兩個湯底太普通,不用寫了。我地叫了很多得多火鍋配料:牛羊是不少得的,另外還有手打丸,老油條,配料整整佈滿了三層架及一整張枱。分享特別的經歷:其實有些配料我們沒有點的,傳菜員送錯了,我們同服務員說,她查閱完後,確定送錯了,但公司規定衛生問題,她只能掉食物,不能回收到廚房,就這樣,她送了幾款食物給我們。食物質素正常,無咩特別驚喜,材料都係新鮮。最開心睇表演,功夫麵,變臉仲好精彩,咁近睇真係第一次,完全找不到破綻位。最後,個生日牌要出場了,生日牌差不多枱枱都要用,我地沒有預備蛋糕,服務員很細心地自制了一個。
朋友生日,指明要去海底撈,要個閃燈浮誇生日牌慶祝喎。

我地叫了很多得多火鍋配料:

食物質素正常,無咩特別驚喜,材料都係新鮮。

2018-02-10
庆祝纪念