2019-06-20
八妹雞煲係我食過嘅雞煲入邊服務最好,環境最舒適嘅餐廳。如果想同朋友享受雞煲之餘,仲可以傾吓計嘅話,可以選擇嚟八妹雞煲!嗰日同朋友食七點,所以唔使等位。一入到去環境非常寬敞,而且餐具都很乾淨!至於食物選擇方面,其他雞煲餐廳有嘅食物,八妹都有!餐牌排版非常好,令到整個選擇過程都非常之順暢!我同朋友非常鍾意食雞煲,所以叫咗半隻雞(小辣)!叫左唔夠10分鐘,侍應就上咗雞煲,佢同我地講本身已經煮好咗可以即刻食!但朋友同我都係無辣不歡嘅人,所以就決定煮耐啲先食,等啲辣味入味啲!半隻雞的確好足份量,一咬落去啲雞肉非常之滑!可惜就係煮咗好耐之後,辣味都唔係好夠,所以喜歡食辣嘅朋友可以調高一個辣度呢始終兩個人食雞煲、打邊爐,都唔叫得太多嘢食,驚會食唔晒!所以朋友同我都每一類食物叫咗啲,叫咗安格斯肥牛(小)、娃娃菜、芝心丸丶芝士腸,仲有最重要最重要嘅即炸響鈴所有食物嘅味道都好好味,主要歸功於湯底!即炸響鈴唔係邊度都有得食,嚟八妹妹嘅朋友就一定要食!一咬落去脆卜卜,跟住啲湯流入個口到!諗起都想再食呀飲品方邊,除咗傳統嘅祝姐茅根之外,佢嘅飲品份量亦好足夠!好似我叫檸檬水咁,餐廳就用咗平時裝啤酒嘅杯嚟裝檸檬水,
飲品方邊,除咗傳統嘅祝姐茅根之外,佢嘅飲品份量亦好足夠!好似我叫檸檬水咁,餐廳就用咗平時裝啤酒嘅杯嚟裝檸檬水,所以我覺得性價比超高!
總括而言,八妹嘅雞煲唔淨只係食味道,餐廳侍應嘅服務態度亦好主動,好願意幫手,見到我哋張枱有好多雞骨,會主動幫手執拾!非常適合一家大細嚟食呢!