foxpi
服務差冇下次
foxpi
2017-03-05
关注
夜晚行經北角搵食,聞到呢間野飄出好香燒烤味,再望望餐牌價錢正常但要加一不過都想試下。

等咗陣有位,3檯人差唔多時間坐低,但得一檯有餐牌,唔講冇menu係完全冇諗住要俾menu嘅,然後落單個人落落下單走咗去做其他嘢。:(

嘢食方面叫咗個乾炒河同燒豬頸肉,等緊其間發覺又冇水又冇開冷氣又冇抽風一陣油煙味,問佢攞水先有。
嘢食嚟到,侍應完全唔知啲嘢係邊檯嗌嘅企喺度一臉迷茫企咗陣先開口問。

個炒河都ok正常嘅,但唔夠香,其中有一大片河粉黏埋咗冇炒開所以冇乜味。
燒豬頸肉,得面頭落咗少少調味有啲胡椒,中間啲肉冇乜味又冇汁,所以想問下佢有冇汁,等咗勁耐啲侍應行過都唔望過嚟,直到隔離檯有野食先搵到人。嗰位侍應比較醒目我哋未出聲已經話咦你個豬頸肉冇汁嘅,跟住先拎個汁嚟。噢,原來應該係有汁嘅但佢冇上到,點咗個汁好食好多。

最後埋單,見佢門口又有貼visa master octopus, 櫃檯又有貼,仲要有加一添,諗住簽credit card, 點知佢一句話唔過300蚊唔收咭,嘩咁你menu又唔寫又冇特別講,仲要收加一收齊頭收多我幾毫子(冇寫明四捨五入) ,其實如果佢服務ok我都唔介意,但咁嘅服務仲要收加一再收多幾毫子,仲要唔收咭。唔過300蚊唔收嘅就一早寫明吖,明明啲visa master貼紙大大個貼到周圍係梗係expect 可以簽咭架啦。為免怪錯人臨走前特登行去個visa master貼紙度睇吓係咪我自己睇漏咗佢寫300蚊先收咭,事實係冇寫,只係寫住歡迎使用 We accept Visa Master‼

總括嚟講,嘢食方面ok 味道比上不足比下有餘,但服務完全唔得,大部份侍應似乎冇乜經驗唔知應該做啲乜,又唔留意樓面需要,隔離檯仲要漏咗單添。值零甚至負數嘅服務仲收加一,絕對不值。
赞好
检举