今日同朋友係奧海城睇完孤星淚,睇完d咁慘既影,緊係要食返d好野調節下心情啦,原來朋友一早已經諗好食咩同卜左枱,真係好細心呀呢到距離奧海城都幾遠,我已經唔記得路點黎.我地卜左八點,咁七點半黎到,原來都已經留左僅有的二人位比我地啦,呢間餐廳真係唔話得,不過實在太細,我地個位又近門口,都幾食風,因為對門開既次數都好高。叫左周打規肉湯,覺得冇乜別,唔算好鮮味,亦好多薯仔,反而冇規肉,係咪我聽錯呢個係周打薯仔湯?因為我叫個侍應講左兩次都太細聲。咁講下野食啦,我地都係叫佢d招牌菜我開頭都唔明點解呢個推介的pizza竟然係齋?又唔知會唔會份量好多食唔哂呢?原來只有六小塊,咁其實都算貴,其實都唔似pizza既,侍應話要趁熱食,亦好細心講解可以點食,首先就係就咁食,可以食真佢的芝士同黑露味,哇,兩隻味真係超級夾,好好味,好有水準。第二係點提子汁食,咁呢個配搭好有新鮮感,亦都好好味,但不宜落太多,因為個皮係有少少脆。第三係夾d菜食,可能我夾得太少,唔係好覺有味,總括,呢個pizza新鮮感好高,未食過呢類野食,而係非常好食!我地兩個人,咁有三種食法,啱啱好可以試哂佢。呢個漢堡原來都有分幾成熟嫁,個侍應話一般

咁講下野食啦,我地都係叫佢d招牌菜
呢個漢堡原來都有分幾成熟嫁,個侍應話一般都係食七成,好juicy呀
,牛味唔算好勁,但係好適中,但未至於會留在口裡的感覺,但係juicy係值得加分!薯條都好脆,好香,可能佢同埋pizza一齊上,為左趁熱食pizza,所以有少少攤凍了d薯條。

車仔意粉,我地揀左佢預先配好的精選系列,咁樣就唔洗諗到頭都爆埋啦
~蕃茄味好鮮,不過餸唔算好多,我地係叫左墨魚仔腳同埋牛柳,唉吔,,唔記得影相,,
呢到d侍應服務都好好,但講野真係太過斯文,好難聽到佢講乜
,仲有佢地會好溫柔叫你唔好浪費野食,要食埋佢,冇錯,呢d係一種美德同禮貌。
最後係心太軟,流出來的朱古力醬都好多,朱古力味道剛剛好,不太甜不太淡,但我認為同士多啤梨醬唔係好夾

餐飲我叫左lemon袖子定係柑桔蜜,我唔記得左,但係佢冇lemon亦都冇肉,唔知係咪隔左呢?不過都好鮮甜。
多謝朋友悉心安排黎既餐廳,亦多謝朋友請客,今餐好飽,加上睇戲食左爆谷,哈哈,好好味,可能地點真係有點偏遠,而我這個路痴亦唔識再黎。
2013-02-03