2018-04-08 966 浏览
朋友都有分好多種,我哋呢啲養狗嘅人士,唔少得有啲狗友,平時除咗一齊放狗之外 ,定時定候都會聚一聚!今次就決定食呢間富臨,叫小菜大家慢慢傾慢慢嘆。有女士通常都會帶啲湯水飲下,叫咗呢個金銀菜燉白肺湯,老實講呀,平時喺屋企真係好少會煲白肺湯,工序又繁複,通常出街見到都會叫嚟飲!味道都OK ,如果濃郁啲就更加正!跟住叫咗個金裝拼盤,有燒腩仔、鴨胸、腐皮卷同埋炸豆腐。份量好鬼足,啲男士食到舔舔脷!果皮蒸鮑魚仔,雖然叫做鮑魚仔,但都其實幾大隻架!平時出去食好多時候都好有咬口,呢度就蒸得啱啱好,唔會太韌。另外有叫咗一個木桶豉油雞,因為朋友好鬼鍾意食雞,一坐低已經嗌住要叫返隻雞食下!味道都唔錯,不過因為坐嘅位置冷氣比較大,吹凍咗就冇咁熱辣辣時咁好食。所以幾時都話嘢一定要趁熱食啊!接着嘅係黑椒頂級牛仔骨,有男人就當然多啲肉類啦!估唔到又係幾好食,呢碟仲要係最快清點嘅一個餸!啲黑椒味超級香口,男人食緊牛仔骨嘅時候,我哋就清晒入邊啲配菜,好鬼惹味!頭先咪話有個朋友好鍾意食雞,其實我覺得佢係鍾意食燒味。見佢一話叫完隻雞之後又話要食叉燒,仲要個叉燒係後加嘅,我都有少少驚食唔晒呀。點知佢哋真係清鬼晒好恐怖!除咗燒

頭先咪話有個朋友好鍾意食雞,其實我覺得佢係鍾意食燒味。見佢一話叫完隻雞之後又話要食叉燒,仲要個叉燒係後加嘅,我都有少少驚食唔晒呀。點知佢哋真係清鬼晒好恐怖!除咗燒味店之外,我好少去酒樓食燒味,點知原來呢度啲燒味真係幾唔錯!啲叉燒係半肥瘦,出嚟嘅時候熱辣辣,淋淋地真係幾好食!

呢個餸當然位女士們而設,花膠北菇玉掌煲,梗係要補下啲骨膠原啦!

最後仲有個咕嚕肉,個皮仲係脆㗎!啲汁掛咗上去,食入口脆卜卜,入面有仲有好多肉汁,唔錯唔錯!

我哋幾個人叫嘢食叫到痴咗線咁,買單都只係每人$200左右,超級抵食呀!我哋下次一定會再嚟!
2018-03-26