2022-07-03
去青衣城行到攰搵間舖頭食下, 行過門口見到裏面有得打邊爐, 好似好過癮咁,就入去試一試今日人唔算多,等一張枱就有得入朋友喺門口睇餐牌嘅時候,要叫涼拌胡麻油揚秋葵,我就對蓮藕餅有興趣水炊鍋揀咗美國小牛排, 另外加一份烏冬,一個野菜盛合同埋餃子冇諗過個煲裏面已經有咁多蔬菜,我哋另外再叫咗一份野菜盛盒 咁大份嘢菜成盒先至38蚊雖然有好多蔬菜, 但係蔬菜都好新鮮、多元化,所以食多啲都冇問題牛肉色澤、油份都覺得係上品蓮藕肉餅天婦羅, 面有芝麻,有芝麻香味,裏面蓮藕爽口, 中間仲夾咗一啲豬肉, 食落唔會好油膩涼拌胡麻醬油揚秋葵, 清新之選, 秋葵爽口加埋油揚吸曬胡麻醬,非常惹味另外淨番個底少少醬又可以用嚟點嗰個蓮藕天婦羅 食完覺得意猶未盡又叫多一份鐵板牛油煎帶子, 分量幾多,都算大隻,爽口冇雪味朋友話今日冇食過雞, 又叫多份大黑炭火華味鳥, 有好多洋蔥,而且洋蔥都幾甜,所以都可以完全清盤,雞肉有單支雞翼同埋有雞柳喺裏面, 食落唔會太濃味大快朵頤的一餐, 朋友一起行街相聚食飯就是開開心心的一天
今日人唔算多,等一張枱就有得入
牛肉色澤、油份都覺得係上品
另外淨番個底少少醬又可以用嚟點嗰個蓮藕天婦羅
大快朵頤的一餐, 朋友一起行街相聚食飯就是開開心心的一天