2020-05-19
話說朋友見到用DiningCity App預約,某指定餐牌有買1送1,然後1010客戶叫某指定飲品可以買1送1也。值得開心既事係我地坐到window seat,可以一路食一路睇靚靚夜景。紅酒我地點了中間位 不苦 也不過甜的 Max well little Demon Cabernet Merlot。好易入口,完全無澀味,甜度也剛好,岩哂平時少似紅酒既人,而我自己就覺得可以澀返小小,但都唔錯。個包包外脆內軟都唔錯。話咁快自拍都未拍完就送上2塊扒,呢個是Wooloomooloo Steak(340g),我地點菜個時 猶疑緊要medium or medium rare,最後都係點了medium。Rib eye(340g) 送上黎個樣好似有點好熟,的確有D驚,但好彩入面係medium無錯👍因為我地掛住影相,2份扒都開始冷了,冷食都覺得唔錯,好幼嫩。我自己就中意佢個wooloomooloo steak多D,因為肉質再嫩D同Juice d👍芥末醬4款都要了一點試試,最喜歡最尾2款,第4款帶微酸,好開胃。而旁邊醬料,就點了一些牛油汁,個扒更加香。最後我地無叫其他伴菜或小菜,因為實在太飽了,而且整晚整
個包包外脆內軟都唔錯。
Rib eye(340g)
而旁邊醬料,就點了一些牛油汁,個扒更加香。
最後我地無叫其他伴菜或小菜,因為實在太飽了,而且整晚整個話題圍繞住減肥,我地即時由2個甜品轉做食一個就夠了,哈哈。
唔知係咪平日晚上同疫情期,我地由7點幾不知覺坐到11點幾都無人比眼色我地。