上個星期我去咗樓下火鍋店,試咗佢哋嘅特色菜式。我叫咗花雕藥膳醉雞湯同埋大紅袍牛王拼盤,仲有羊肉、肥牛、芝士墨魚丸、黑牛柏葉、象拔蚌、蟹籽墨魚滑等等。整體嚟講,呢次用餐體驗非常豐富。花雕藥膳醉雞湯好濃郁,酒香十足,真係一飲而盡。大紅袍牛王拼盤嘅牛肉好鮮嫩,同埋配咗唔同款嘅配菜,味道好正。其中佢既芝士墨魚丸個芝士味道好濃郁,好好食,黎到一定要試下!而且呢間火鍋店嘅環境好地道,室內有冷氣,令用餐體驗更加舒適。而且附近裝修都好有懷舊風情,好適合拍照,當日我們就坐左係理髮店裝修的門口。總括而言,我好享受呢次去火鍋店嘅用餐體驗。價錢大概係二百幾一個人,份量同價格都好合理。如果你鍾意火鍋同埋地道嘅用餐體驗,我好推薦呢間火鍋店啊!

2023-04-06