2023-01-27 801 浏览
寻晚去左黄大仙探朋友,倾吓倾下就晚饭时间🤭佢带咗我去佢专属饭堂开饭😋平时听开佢讲,几正几正!今次终于有机会尝试🤤一去到,见佢哋餐厅已经坐满人🫣等左阵先有位坐…朋友推介佢哋嘅晚餐小菜够出色👍我哋两个人食左4个小菜➕1份小食😋😋饮品仲有半价除咗小菜佢哋仲有点心、鸡煲、酸菜鱼等等,选择劲多👍避风塘茄子🍆 $62避风塘海鲜就成日食,避风塘茄子就第一次食☺️一上枱估唔到成座山咁大🤩平时食觉得劲热气,估唔到转左茄子🍆感觉健康啲😂而且外脆内软,口感不错👍蜜饯薯角牛柳粒 $76呢个系餐厅推介👍亦系朋友推介🤭牛柳粒肉质香嫩,加上蜜饯食得劲滋味😋而且细细粒,一口一粒岩岩好,薯角都出色,外皮带少少脆口😍榄菜肉松四季豆 $68四季豆非常爽甜脆身,加上经典榄菜肉松嘅配搭,真系食极都唔厌😋不过如果榄菜分量加多会更香☺️☺️黑醋小排骨 $68佢地既小排骨以条状切开,有d似平时食既京都骨,入口肉质比较嫩及弹牙,有啲仲有软骨连肉,好岩我口味☺️因为加入黑醋烹调,中和左甜味,酸酸甜甜,劲𩠌饭👍甘荀咸水角 $28呢个造型超得意😍好精致既小萝卜!食落对比出面既外皮,呢个较厚身,唔够烟靭!另一种口感。📌 新南苑鸡煲小菜点心 (黄大仙)

一去到,见佢哋餐厅已经坐满人🫣等左阵先有位坐…

除咗小菜佢哋仲有点心、鸡煲、酸菜鱼等等,选择劲多👍

避风塘茄子🍆 $62

蜜饯薯角牛柳粒 $76

榄菜肉松四季豆 $68

黑醋小排骨 $68

甘荀咸水角 $28

📌 新南苑鸡煲小菜点心 (黄大仙)
黄大仙竹园道15号竹园商场地下S002号舖

#鸡煲小菜 #新南苑 #晚市小菜 #经济实惠 #朋友饭堂 #黄大仙美食 #推介餐厅 #globaleats #teamhappyfoodies #foodiesinternationalchat #yummy #竹园商场 #chickenbowl #dinner
2022-09-07
用餐时段