2019-02-14
早排朋友生日,諗住搵個地方食飯慶祝,根據慣例我地都係會打邊爐,啱晒我地夠多人又可以好嘈咁haaha見到網上嘅食評都幾吸引,所以今次就揀左醉胡爐試下我地六個人,決定叫兩個湯底,一清一濃,滿足唔同人嘅喜好。清啲嘅係濃湯花膠雞翅鍋,雖然話係感覺清啲,但係佢一啲都唔淡,係令人飲完會超滿足嘅雞湯味,再加上足料嘅雞同翅,好好味,會令人想一飲再飲。另一個就係火焰龍蝦海鮮鍋,入面有原隻龍蝦,然後就係等睇店員表演,佢喺我地面前先略炒龍蝦同其他海鮮,再落酒,即刻就有火焰效果啦! 絕對要拍片呃like哈哈。呢個湯用黎淥牛肉同烏冬都係無得彈的!佢嘅火鍋配料都值得一讚,特別係安格斯肥牛同蟶子,都係好新鮮同好甜,配落嗰敇個湯底度好似令味道更昇華咁 。店員嘅服務態度都抵讚,配合到我地想要好驚喜咁拎個蛋糕出黎,又俾左兩枝火花蠟燭我地加強影相效果haaha大家食完都覺得呢間店可以再encore! 下次一於試埋其他湯底!
見到網上嘅食評都幾吸引,所以今次就揀左醉胡爐試下
我地六個人,決定叫兩個湯底,一清一濃,滿足唔同人嘅喜好。