2017-06-12 788 浏览
約咗好耐冇見嘅朋友出嚟食晚餐,朋友發板話佢屋企附近有間幾抵食嘅餐廳, 有嘢食有酒飲,於是我就跟佢嚟咗呢度啦。一入去就見到氣氛都唔錯,燈光昏暗,又播住慢音樂咁樣,其實都幾適合情侶一齊去。頭盤我揀咗parma ham蜜瓜, 食第一啖就覺得好有驚喜: prama ham不嬲都好鹹好重口味,但蜜瓜嘅鮮甜中和咗呢種鹹味, 好味到我搶咗好多,朋友差啲冇得食😂主食揀咗黑松露意大利飯,黑松露份量唔少,所以個飯好香。意大利飯較硬身,粒粒分明,不是很黏軟的那種。我較喜歡這種質地,不會像粥一樣。飲品方面點了cocktail, 味道不過不失 (有些cocktail可以好似咳水咁難飲, 這杯是不會)。優點是價格實惠, 原價已經不貴, 8點前下單會計happy hour更便宜, 多喝了也不怕太貴。

parma ham蜜瓜

黑松露意大利飯