2009-07-10 30 浏览
好友肥豪4號大婚完後,日日都好多節目成日浦,浦慣左成日唔黐家,加埋前日好友小貴子生日,今日當補祝請佢食飯,約佢地兩個今晚去呢道食晚飯。我當晚收工要八點半,我叫小貴子揸我部車去接我收工,再一齊去大埔會合肥豪。到左大埔街市附近露天停車場一齊將車泊低,一齊步行去到街市內【三小姐】。我第一次去當然要睇下【黃翊】,睇下佢近年個樣有咩變化啦! 嘩...好 man 下喎!叫左【咖喱雞煲】、【豆腐魚雲湯】、【豉椒炒蜆】及【金銀蛋浸時菜】四樣菜色。先講【咖喱雞煲】咖喱汁超正開胃,係西式咖喱底好香好正,雞件炸得過火但都好多肉,成晚最好就係呢個。【豉椒炒蜆】茨汁好似凈蠔油咁,較甜唔見有新鮮辣椒及蔥花等襯托,但蜆係沙蜆算新鮮但細隻,下次未必會再試。【金銀蛋浸時菜】用生菜襯底好陌生,味道 ok 清清地幾健康。【豆腐魚雲湯】幾甜味精唔覺多,豆腐都好多好足料,魚雲都幾大舊,ok。值得一讚係上菜好快抵讚,阿姐招呼都 ok , 但唔知點解啤妹冇理過我地呢枱,莫非知我地揸車,哈!現場有冷氣夠寬敞,冇飲啤酒小貴子飲左一罐可樂,叫左四碗白飯,我埋單HK$207元我覺幾抵食。一齊駕車先到肥豪屋企坐,去到佢屋企坐到晚上十一點多,

現場有冷氣夠寬敞,冇飲啤酒小貴子飲左一罐可樂,叫左四碗白飯,我埋單HK$207元我覺幾抵食。一齊駕車先到肥豪屋企坐,去到佢屋企坐到晚上十一點多,兩部車返元朗約左女仔去唱K。

唱到凌晨三點前我先離去,因聽朝我要返工所以先走。
2009-07-08
庆祝纪念