2009-02-10 5 浏览
果日係油麻地搵野食. 行行下見到有拉麵店, 見佢裝修幾靚, 價錢又平,想試下, 但見到鋪頭無人. 開頭都有d擔心.入到去water 好有禮貌比我慢慢choose, 又有介紹下咁. 咁我就叫左:1) 炸生蠔2) 胡椒麵3)紫菜麵4)紅豆雪糕1)先食炸生蠔, 真係熱辣辣, 外邊炸得好趣, 咬開d蠔食落仲有汁既, and 佢既皮唔厚, 岩岩好.2)胡椒麵湯低係牛骨湯黎既, 但可能胡椒味多左d牛味比佢搶左. but 食落都夠香夠辣 . d 肉係比較淋同個麵好match , 同埋佢隻蛋真係糖心. 整得岩岩好. 真係好少餐廳整到咁好既蛋, 整體上如果佢放少d 胡椒可能會好d.3)紫菜麵, 湯低係豬骨湯黎既, 仲有d麻油既香, 好好味, d肉好爽口(應該係燒過既豬頸肉), 紫菜淹埋d湯到,同個麵好match. and 隻蛋都係1樣. 整得好好. 好有心機.4)個紅豆糕原來係日本過黎嫁, 係小倉牌, 雪糕仲裏邊仲有d 紅豆粒, 真係好好味. 之後我地坐坐下見到好多人開始黎la~ 可能係我地早左黎姐, d 人好好人. 有時仲會比d建議我地點食會好味d.睇得出依間餐廳真係好有heart.我地食完坐左係度
果日係油麻地搵野食

咁我就叫左:
1) 炸生蠔
2) 胡椒麵
3)紫菜麵
4)紅豆雪糕

我地食完坐左係度好耐, 佢地都無趕我地走. 仲會時不時同我地加水.
依間咁有heart 既餐廳真係直得推介下.
紅豆雪糕
炸生蠔