2021-04-22
估唔到東涌有間有用心製作,食物唔錯嘅西餐廳🥂呢度嘅食物選擇多,我哋都叫咗好多嘢食,全部水準都相當有驚喜。▶️Cold Seafood platter 呢個海鮮拼盤相當新鮮,生蠔新鮮夠飽滿鮮甜;海螺大大嚿,厚肉亦都好新鮮。青口細細粒但係都相當甜又新鮮👍🏻蝦大隻爽口🦐呢度嘅海鮮真係值得一讚,而且價錢性價比非常高!▶️Potato soup 🥔 呢度茄薯仔湯口感有薯仔蓉,落少少胡椒味道更突出。▶️Mushroom Salad 沙律菜新鮮,配埋沙律汁幾開胃。▶️Bone marrow 牛骨髓亦都相當唔錯。呢個唔係好多地方有。用香脆麵包配嚟食仲可以點酸酸嘅沙律汁,相當夾!▶️Angus beef 🥩 medium 牛扒五成熟,煎得恰到好處。輕輕調味已經好食😋牛扒味夠香。佢仲有其他配菜:焗薯加少少sour cream同煙肉碎,好食!仲有蘆筍、西蘭花🥦、茄子🍆▶️牛肝菌意大利飯呢個食完唔會好「濟」,有芝士幾香,調味唔會太鹹,飯軟硬極都啱啱好。▶️甜品最後揀咗呢兩款Blueberry cheese cake 🫐🧀 🍰 唔算太甜,芝士未夠香,面上仲有藍莓味。Chocolate mousse cake 朱古力夠濃郁,朱
▶️Cold Seafood platter
▶️Potato soup 🥔
呢度茄薯仔湯口感有薯仔蓉,落少少胡椒味道更突出。
▶️Mushroom Salad
沙律菜新鮮,配埋沙律汁幾開胃。
▶️Bone marrow
▶️Angus beef 🥩 medium
▶️牛肝菌意大利飯
▶️甜品最後揀咗呢兩款
Blueberry cheese cake 🫐🧀 🍰
唔算太甜,芝士未夠香,面上仲有藍莓味。
Chocolate mousse cake
朱古力夠濃郁,朱古力慕絲加蛋糕口感幼滑。