2019-03-23
同男友又一年諗住搵間靚d既餐廳食慶祝,前陣見呢間火紅地宣傳,好似幾吸引,續層樓梯咁擺幾特別咁,半廚師發板既方式。其實都係大多男友決定食咩,主力都係試佢皇牌9段盛啦~小食*芥末八爪魚*有少少海帶,wasabi 不太重,我仲接受到。*魚兵衛燒*玉子普普通通,餐牌有寫內有豚肉及芝士,但食落唔多覺,可能上面既燒汁同茄汁太重手,汁既味道都偏酸,搶晒味。*魚男9段刺身盛*店員有介紹過係咩黎同埋由上食到下,但好快又唔記得左😂第一層(上)爽口都鮮味既。第四層既煙燻魚比較出色,豉油都唔洗點,而且幾鮮。海膽都大隻,質素都ok,但牡丹蝦有點唔太得,唔知點解無蝦味同唔甜,可以用無味黎形容。拖羅就算抵讚,幾肥美。中間既刺身丼經過餣製,黑椒味爽滑既,飯都ok的。*魚男9段刺身壽司盛*大致同刺身個個差不多。呢幾款其實我都唔太知係咩,蝦都係無味。其他都可以既,而赤身吞拿個人覺得比較有質素的,幾新鮮順口。*芝士流心脆米波波*外脆內軟,口感好好,不錯。*芝士年糕*都幾好,佢個汁甜甜地配埋幾夾。*海膽生蠔杯*個汁好酸下,唔太夾,海膽還好,但生蠔就唔多得,似超市買返黎溶雪就食得個d,比較腥,呢個都幾失望。
其實都係大多男友決定食咩,主力都係試佢皇牌9段盛啦~
芥末八爪魚
魚兵衛燒
魚男9段刺身盛
魚男9段刺身壽盛
*魚男9段刺身壽司盛*大致同刺身個個差不多。
芝士流心脆米波波+芝士年糕
*芝士流心脆米波波*外脆內軟,口感好好,不錯。
*芝士年糕*都幾好,佢個汁甜甜地配埋幾夾。
海膽生蠔杯