呢間餐廳應該開咗半年有多每次經過都覺得餐廳嘅氣氛好有feel Friday night 終於嚟試一試,慰勞下自己辛苦咗成個星期七點多嚟到,被安排係比較逼嘅二人位窗邊嘅四人座位舒適好多可能驚晏d多人,留番d枱俾4人坐呢邊枱對住個大螢幕餐廳內播住Jazz嘅歌感覺幾relaxMenu內有幾款慢煮嘅主菜揀咗個低溫慢煮法國春雞試下Pasta揀咗個比較特別的澳洲和牛醬西班牙辣肉腸芝士扭捲粉另加龍蝦湯飲酒類飲品非常多,亦非常特別My Cup of Tea係我好想試的無諗過酒可以用中式的杯,茶壺,蒸籠mix and match好可惜今日同朋友都有點唔舒服,叫左兩杯無酒精飲品,Mango Tannin & Oolong with cheese- 烏籠奶蓋同樣是必試之選烏籠奶籠嘅面層舖咗好厚嘅Home made Elderflower cheese, 好rich好creamy飲落去有清新嘅烏龍茶同蘋果汁味可以飲到兩層嘅口感龍蝦湯,很creamy!澳洲和牛醬西班牙辣肉腸芝士扭捲粉伴溫泉蛋這個扭捲粉很有驚喜,個醬很濃,扭捲粉比平常的意粉或長通粉都要厚,但又唔會很硬,配上濃濃的和牛醬,很入味亦很開胃再加上溫泉蛋
呢間餐廳應該開咗半年有多
每次經過都覺得餐廳嘅氣氛好有feel

七點多嚟到,被安排係比較逼嘅二人位
窗邊嘅四人座位舒適好多

Menu內有幾款慢煮嘅主菜
揀咗個低溫慢煮法國春雞試下
Pasta揀咗個比較特別的澳洲和牛醬西班牙辣肉腸芝士扭捲粉

另加龍蝦湯飲

酒類飲品非常多,亦非常特別
My Cup of Tea係我好想試的

飲落去有清新嘅烏龍茶同蘋果汁味
可以飲到兩層嘅口感

龍蝦湯,很creamy!

澳洲和牛醬西班牙辣肉腸芝士扭捲粉伴溫泉蛋

再加上溫泉蛋撈入扭捲粉,更滑更軟!

低溫慢煮燒法國春雞釀鮑魚栗子及薩丁尼亞珍珠麵伴薯條

法國春雞與一般春雞亦不一樣
雞裡釀入很豐富配料,珍珠麵一粒粒好似豆咁,很夠味,很特別

雞脾位肉質很滑,燒得外脆內滑!

食完仲可以慢慢飲嘢傾計,nice choice!
2019-03-07