2019-12-18 397 浏览
↠ 𝙹𝚊𝚗 𝙹𝚊𝚗 串揚專門店 ↞每次去居酒屋都係食串燒,呢間除咗串燒之外仲有串揚食,姐係炸咗嘅串物😆作為大胃女孩,今次我地都叫咗唔少野食😎 當然有嗌啲特別款式,好似海膽湯葉卷串揚,天使蝦串揚同北海道帶子串啦😍 串揚面頭嘅炸漿好薄,食落唔油膩,仲食到食材好高質🤤 薄脆嘅炸漿加上鮮甜,彈身嘅北海道帶子,一粒真係唔夠喉😛 天使蝦串揚一上枱我地都哇左聲😂 真材實料大嘅隻,而且食落蝦頭脆脆的,有濃郁嘅蝦膏味,蝦肉彈牙有鮮味,唔洗加任何調味都已經好好食🥰 海膽鮮甜,口感幾個層次咁比較獨特😌另一款值得叫嘅就係炸玉子,因係真係唔係咁易做到🥚 首先要將生蛋放入冰箱,結左冰就拎出黎剝殼,跟著就上粉拎去炸,要技巧好先可以避免隻蛋爆開搞到爆油😎 真係唔係度度有得食呀,喺流心嘅蛋黃上面加小小鹽巴食,超滿足🤩 其他串燒都非常高質,食材都幾靚,其中令我地最深刻嘅就係燒牛舌👅 厚切牛舌根本係完美,軟腍得黎又帶有彈性,仲有濃濃嘅牛味😋如果一班人聚會嘅話,Janjan 係一個唔錯嘅選擇🥳 成個環境真係營造到好似日本居酒屋咁,比較昏暗,嗌幾杯梅酒同幾款串揚吹下水幾正👯‍♀️ 價錢方面,的確幾高cp值,服務都幾好,店員會介紹
↠ 𝙹𝚊𝚗 𝙹𝚊𝚗 串揚專門店 ↞

如果一班人聚會嘅話,Janjan 係一個唔錯嘅選擇🥳 成個環境真係營造到好似日本居酒屋咁,比較昏暗,嗌幾杯梅酒同幾款串揚吹下水幾正👯‍♀️ 價錢方面,的確幾高cp值,服務都幾好,店員會介紹返每一款串物應該用啲咩醬汁一齊食,好貼心呀😚

我地食咗好多嘢🤩
▫海膽湯葉卷 $39