2019-10-25 58 浏览
係openrice見到有CM話有落地玻璃, 見到好靚的夜景~所以就book黎試下原本約左7點,我早左到,諗住係外面坐等朋友, 點知餐廳職員叫我入去等,話反正無限時一見到Meau我對眼已經mark 實左螺片花膠雞煲!!好吸引呀!!見到個花膠雞煲的時候, 我第一時間係試下個湯!!!好甜!真係好似呀媽煲的螺片花膠湯!!不過佢都唔平呀~半隻雞$208~花膠都幾大塊, 而且黏口; 係個煲到螺片幾乎無咩存在感,都幾細塊...雞都滑的, 而且每嚿都可以一啖過, 又唔會話有D有肉有D淨係得骨, 不過雞真係唔可以煮耐,最後幾嚿真係有D老食完雞煲, 餐廳職員話,可以叫清湯打邊爐,或者加錢落其他有料湯心諗求其得啦, 就清湯算數叫左芝士響玲, 蘿蔔,豆腐, 豬肉片, 生菜芝士響玲好脆, 好似都叫新鮮炸起, 芝士有D內歛, 幾乎食晒先食得出芝士最後埋單計數2個人要$590,其實都幾貴~不過餐廳職員服務態度係幾唔錯~而且餐廳係22樓, 睇晒成條彌敦道真係無敵
螺片花膠雞煲(半隻雞)
心諗求其得啦, 就清湯算數
叫左芝士響玲, 蘿蔔,豆腐, 豬肉片, 生菜
最後埋單計數2個人要$590,其實都幾貴~
醬料九宮格
芝士響玲
黑豚豬梅肉
螺片花膠雞煲(半隻雞)