2006-06-24
其實想去試佢個d蓮蓉包好耐ga喇, 但平時又費事專登出中環~今日要去西營盤,所以順便去中環行一轉先~!由於得我自己一個, 所以淨係外賣拎走無坐低飲茶。我第一次黎, 原來下面係賣餅,上面先係飲茶既地方~我原本都想買個蓮蓉酥ga,不過見佢好似放左係個個唔太乾淨既櫃入面好耐咁,所以都係免喇~我問樓下個呀姐上面點心有冇得外賣,佢笑笑口咁話有(可能覺得我問得低能...咁我見其他人話d飽要「搶」ga ma~!)於是我上去叫左蓮蓉麻蓉各一籠拎走~之後我上左叮叮後即刻拎個蓮蓉飽黎試下..一咬落去..咦?冇餡既???原來係層皮太厚...再咬...有蓮蓉喇!!但有咩特別ja wor...好失望呀!!!因為我覺得我食開個d茶樓整得仲好味...蓮香樓d飽個層皮太多粉,唔鬆...不過個麻蓉飽d餡就好好味!!!呢種味細細個飲荼時先會有~hehe~好懷念啊~唔...雖然今次有d失望,不過下次再試其他...哈哈~好想試佢d鴨!!p.s.我而家仲有幾個飽未食!哈哈~
p.s.我而家仲有幾個飽未食!哈哈~