2022-06-29
呢間健康珍奶,試過好幾款都好飲,包括「非常可仁」(材料成份有可可碎、朱古力米蓋、杏仁奶、低卡酮糖、純素朱古力醬、活性碳珍珠)。超飽肚嘅「抹茶蓋紅豆」(材料成份有燕麥腰果奶、紅豆、巴西莓珍珠、羅漢果糖、抹茶米蓋)呢個可以頂到一個午餐嘅飽肚感。「黑芝麻抹茶」(材料成份有宇治抹茶、辣木珍珠、黑芝麻糊),呢個都算好飲,不過建議可加珍珠,會增加多啲口感。仲有「瑰荔茶霧」(材料成份有士多啤梨、荔枝、祁門玫瑰花茶、奇亞籽、椰果、椰子奶蓋),呢個都好飲,但比較冰凍,因佢都有少少沙冰嘅成份感覺。以上各種口味都好好。呢日就試咗「雪燕山茶」(材料成份有山楂乾、西柚、柚子肉、雪燕、奇亞籽、活性炭珍珠),見佢係Keto friendly 俾生胴飲食嘅朋友可飲,所以就試吓,但今次經驗唔太好。1)睇相係好靚吓(當然圖片好多都唔作準),然後真實嗰杯嘢係比較齋嘅,可能係啲奇亞籽顏色問題。可能係Keto drink,杯嘢飲冇放珍珠,會冇咁肥,但口感就會差啲。2)啲職員基本上喺lunch time午餐時間比較忙,我下晝2點度去買,佢地就忙住做外賣,你通常都要企及等一陣先會應你。但其實啲職員可以講聲:「唔好意思,請你等一陣。
以上各種口味都好好。
2)啲職員基本上喺lunch time午餐時間比較忙,我下晝2點度去買,佢地就忙住做外賣,你通常都要企及等一陣先會應你。但其實啲職員可以講聲:「唔好意思,請你等一陣。」客人會感覺好啲。
3)而我有啲唔開心嘅係,杯飲品入面有小昆蟲(見下圖)。唔知係咪啲生果皮嘅關係,所以有呢啲小昆蟲混咗入去都唔奇,好彩我打開蓋食西柚時先睇到。但我冇掉咗杯嘢,食埋啲西柚先掉。
呢一次有小昆蟲經驗,令我會減少咗飲佢哋嘅產品。
產品圖片
真實相片,Keto 系列,所以入面冇珍珠,會少咗口感。
打開蓋飲啲果肉見到有兩隻小昆蟲,我食埋啲西柚先掉咗杯嘢飲。