2020-12-17
節日約左朋友們到cafe聚聚,朋友推介呢間樓上cafe,聽聞佢既德國咸豬手好味道,諗住去試試。餐廳燈光偏暗,情侶黎撐枱腳都幾甜蜜。當日我們book左7:30,可能因為節日關係同太晚,去到餐廳已經無得食咸豬手了!而且有幾款食物都已經無曬,有點失望。我們最後叫左黑松露什菌闊條麪、招牌拼盤、軟殼蟹肉醬千層麪和露筍煙三文魚大啡菇意大利飯。認真果句,食物質素就真係有待改善啦,味道好多都偏咸,份量亦較小。黑松露什菌闊條麪咁多款食物黎講,呢款係比較好味道,唔會太咸,味道剛剛好。闊條麪口感彈牙而且多汁,加上黑松露味道偏濃,味道層次豐富。 露筍,煙三文魚,大啡菇意大利飯呢款意大利飯份量偏小,但味道搭夠。大啡菇同煙三文魚不過不失,配上露筍口感都幾豐富。吃吧招牌拼盤大家其實係為左影相所以先點呢款小食,幸好都無失望。拼盤好豐富,有什菌、蘋果肝醬、三文魚莎莎、蟹肉牛油果同煙火腿蜜瓜,不過多數都係酥皮底,吃兩塊左右都覺得滯了。軟殼蟹肉醬千層麵成餐最失望既就係呢個千層麵。雖然軟殼蟹炸得香口,不過味道整體係過咸。而且個千層麵頗淋,食落口都唔知自己食緊咩……因為用餐時出了點事,店員請了我們食心太軟。心太軟有流心既效果,
黑松露什菌闊條麪
露筍,煙三文魚,大啡菇意大利飯
吃吧招牌拼盤
軟殼蟹肉醬千層麵
因為用餐時出了點事,店員請了我們食心太軟。心太軟有流心既效果,朱古力味亦較香同較濃。鐘意食心太軟既朋友都可以點一個做餐後甜品都不錯。