2020-03-15
個日突然想試新既車仔麵檔 所以上openrice到搵 就搵到附近呢間車仔麵鋪 跟住就黎左呢到食啦~米粉 $9 +鮑汁炆花膠 $13 + 手打墨魚餅 $13 +日式溏心蛋 $11 =$46麵既份量足夠,麵質正常發揮 唔會煮得太淋。而重頭戲係佢啲餸 花膠我就覺得好普通 算係大塊 但我覺得唔入味 覺得咬落似魚唇多啲😂 個墨魚餅都係好普通 溏心蛋一樣係唔夠入味又唔係好流心😔個人覺得啲餸唔係好值呢個價🤦🏻♀️幼麵 $9 炆花菇 $13 + 魚肉春卷 $11 =$33呢碗反而個麵份量細啲 可能本身幼麵係一餅餅咁 而米粉係人手就咁拎 所以份量唔太平均。🧐 花菇都算滑身 但仍然都係唔夠入味 係咪呢間走比較健康路線既車仔麵?🤔 咁我都係中意食重口味既車仔麵😂魚肉春卷係正常發揮 唔好抱太大期望都ok既🙈總括, 我會食翻附近較出名啲既個間車仔麵 個間好似岩我口味多啲🤭 不過健康或者想減肥但又想車仔麵既話可以揀呢間 因為總體價錢唔貴🥰