2018-09-13
見到網上有好多人介紹衣家新新地嘅餐廳,就約好友兩條友去食佢嘅宵夜任食燒肉。上到去覺得裝修幾新,地方唔算大,但每個座位都唔細,我地兩個人都比張四人枱我地坐,而抽風系統幾好,無咩煙味。但宵夜同正價時段唔會,刺身同肉都唔會先上一輪,係直接落單。宵夜嘅肉選擇唔算好多,牛都係得兩款。唔理啦,照落單,好係佢份量係真係按你所寫嘅數目而比,易d預算,但第一輪入左四五張單入去,只係出左兩類食物-肉同前菜。其他食物就消失得無影上碟食物都幾新鮮嘅豬好食蝦新鮮豬頸肉入味但牛肋骨太肥,中間的肥膏佔了一半,有肉汁的但只係正常質素。牛舌不錯雞翼也幾入味但食足個幾鐘都係衣d就有點悶了。中間入過兩張刺身同天符羅但完全無左影。坦白講服務很不錯,侍應收單有笑容,行動快捷,但d單真係石沉大海。入到第三張專登再mention無上過刺身,最後終於都出現食左幾件先記得影相,得四款定五款係有點失望,蝦都大大地隻但唔算好新鮮,三文魚有少少薄但不錯,八爪魚正常,還有一個魚係最好食,但我唔記得叫咩名。天符羅又係入左三張單先黎,仲要入左第四輪先出第三張單嘅天符羅,過五分鐘第四輪先到,搞到有點失預算。個榴連炸彈係不錯,好似食緊溶左嘅榴連咁。不
但宵夜同正價時段唔會,刺身同肉都唔會先上一輪,係直接落單。
宵夜嘅肉選擇唔算好多,牛都係得兩款。
唔理啦,照落單,
上碟食物都幾新鮮嘅
豬好食
蝦新鮮
豬頸肉入味
但牛肋骨太肥,中間的肥膏佔了一半,有肉汁的但只係正常質素。
牛舌不錯
雞翼也幾入味
但食足個幾鐘都係衣d就有點悶了。
中間入過兩張刺身同天符羅但完全無左影。
入到第三張專登再mention無上過刺身,最後終於都出現
個榴連炸彈係不錯,好似食緊溶左嘅榴連咁。不過咁遲先到有點滯。
最後仲有雪糕同甜品,甜品款唔多亦都食唔落了。
而雪糕有一個櫃係movenpick同其他牌子嘅雪糕雪條。
差點唔記得講飲品,普通汽水韓式飲品都有,宵夜最好係可以免費任飲啤酒,機有嘉士伯同Arsahi,但只係可以任飲嘉士伯,都不錯抵返。
整體唔算難食,但肉類款少有點普通,對食物內容係有點失望,但服務很好,希望keep住,亦希望可以改善入單嘅穩定性啦。